mode & trender

With a passion for fashion

 

Älskar du mode och trender? Alltså, verkligen älskar? Då är du i gott sällskap här! Det finns en hel del människor som gillar kläder och håller sig uppdaterade kring trender och sådär. De skapar sin egen stil och är medvetna. Det finns också de som är som jag, smått besatta av nästa säsongs trender; som håller sig ajour med vad som händer just nu i Paris, New York och Milano; som lägger nästan alla sina pengar på efterlängtade plagg och accessoarer och som alltid är först med det senaste - långt innan gemene man. Brinner man för något så gör man och jag brinner verkligen för mode.

En dröm är att en dag arbeta med mode, som stylist eller designer eller något sådant. Mode är inte bara yta, som det ofta missuppfattas att vara, det är en explosion i kreativitet och nyskapande. Att befinna sig i modebranschen - om än bara som publik - är att hela tiden inspireras och blicka mot morgondagen. Häng med i min blogg om mode och stil, låt dig inspireras och delta gärna genom att kommentera!

Vanessa Gustavsson heter tjejen som startade denna blogg och som med all säkerhet delar min passion för mode, men det är inte längre Vanessa som skriver här utan en likasinnad, anonym, tjej i sina tidiga 20-år. Vanessa kan du följa på hennes Youtube-kanal om du vill.

Skarp stil börjar med god hållning

7 Nov 2023

I dagens modemedvetna värld är det inte bara kläderna som gör stilen. God hållning är en ofta förbisedd - men avgörande - komponent i hur du bär upp dina outfits. Det sträcker sig långt bortom en imponerande siluett; det handlar om att utstråla självförtroende och vitalitet.

Hållningsväst

Det är här hållningsvästen kommer in. Tidigare ansågs hållningsvästar vara ortopediska hjälpmedel, men idag har de omarbetats till eleganta tillbehör som enkelt kan integreras i din dagliga garderob. Med diskreta linjer och formgivning kan en hållningsväst hjälpa dig att upprätthålla en korrekt och naturlig ryggradsposition utan att kompromissa med din stil.

När du väljer en hållningsväst är det viktigt att hitta en modell som stöder utan att begränsa rörelsen. Du vill kunna gå, sitta och interagera som vanligt, men med en subtil påminnelse att hålla axlarna tillbaka och ryggen rak.

Varför hållning är så viktigt

En upprätt hållning kan göra underverk för ditt utseende. Det får dina kläder att sitta bättre och ger illusionen av en längre, smalare kropp. Men det är inte bara estetiken; god hållning bidrar även till bättre andning och kan hjälpa till att förebygga ryggsmärtor som ofta orsakas av dålig ergonomi vid arbete eller långa perioder av stillasittande.

Hos bastitest24.se kan du utforska vilken hållningsväst som passar dig bäst, där finns nämligen en sammanställning av marknadens främsta modeller, alla utformade för att ge bästa tänkbara mix av stöd och stil.

Med rätt hållningsväst som en del av din garderob, kan du både se bra ut och må bra varje dag.

Vill bygga mig en walk in closet

6 Apr 2023

Jag har ett rum här hemma, som jag ska göra om till en så kallad walk in closet. Walk-in closets är precis som deras namn antyder; garderober som är stora nog att gå in i. I grund och botten är klädkammare ett helt rum dedikerat till att hysa dina kläder, smycken, accessoarer eller andra föremål som du tycker passar.

De är helt anpassningsbara efter din personliga stil och behov. Till exempel kanske du vill ha speciella montrar för dina favoritklockor eller fåfänga att göra sig redo i. Att ha en klädkammare är som att ha ett eget privat omklädningsrum precis bredvid sovrummet. Visst låter det inte fel? Jag bokade en elektriker i Täby för att se över hur jag kan dra in el där och ska även ta kontakt med snickare tänkte jag för att få hjälp med att bygga. 

Fördelar med en walk in closet

Funderar du med på att ha en walk in closet, så ska jag dela med mig av fördelarna med det, samt ävn några nackdelar.

Här är en lista över fördelarna med att välja en walk in closet:

  • Mer utrymme för förvaring av kläder och accessoarer
  • Låter dig visa ägodelar på ett visuellt tilltalande sätt
  • Kan anpassas helt för att passa dina behov och personliga stil
  • Fungerar även som privat omklädningsrum
  • Kan enkelt delas mellan två personer
  • Fullständig kontroll över hur du vill organisera föremålen i din garderob

Walk-in closet Nackdelar

Sedan har den även några nackdelar. Här är några av nackdelarna:

  • De är dyrare att installera
  • De kan ta mycket plats
  • Du måste tänka på belysning och eluttag när du bygger en klädkammare
  • Att hålla sig organiserad är ett måste, annars blir de snabbt en enda röra.

Modefakta du kanske inte känner till

24 Mar 2023

Fast fashion är en stor sektor av modebranschen vars affärsmodell bygger på billig, snabb och storskalig produktion av kläder av låg kvalitet. Medan överkomliga priser och varor som speglar de senaste modetrenderna är extremt attraktiva, särskilt för yngre shoppare, förbises ofta branschens miljömässiga och sociala effekter. Här är snabbmodefakta du bör känna till för att hjälpa dig att bli en mer medveten konsument.

1. 100 miljarder plagg produceras varje år

Det motsvarar nästan 14 föremål för varje människa på planeten. Baserat på dessa häpnadsväckande höga siffror borde det inte komma till någon överraskning att den globala klädproduktionen representerar den tredje största tillverkningsindustrin i världen, endast föregås av fordons- och teknikindustrin.

2. Den genomsnittliga personen bär endast 20 % av sina kläder 80 % av tiden

Den moderna shoppingmodellen – som är beroende av snabb produktion och billiga affärer – uppmuntrar överdriven konsumtion eftersom människor till sin natur attraheras av lågprisvaror. För enskilda köpare är det också enklare och mer ekonomiskt att rycka till sig billiga kläder som har kort livslängd jämfört med att spendera på högkvalitativa, långvariga plagg som mycket snart kommer att falla ur popularitet. Ändå, trots att de äger stora mängder modeartiklar, visar studier att de flesta människor bär samma saker om och om igen, medan i de flesta fall lämnas minst 50 % av deras garderob orörd.

3. Målgruppen för snabbmodeåterförsäljare är till stor del konsumenter i åldrarna 18 till 24

En studie från 2016 visade att varumärken medvetet riktar sig till unga konsumenter, ofta studenter med låga inkomster, med kvinnor i denna åldersgrupp som visade sig handla i snabbmodehandlare mer än någon annan demografisk grupp. Inte överraskande är billiga priser och trendiga stilar nyckelattraktionerna för en sådan publik. Faktum är att författarna till studien hävdar att unga konsumenter vanligtvis är mer villiga att offra premiumkvalitet för ett lägre pris och mer variation.

4. Snabbmodeföretag genererar mer föroreningar än internationell luftfart och frakt kombinerat

Med tanke på sin affärsmodell är fast fashion till sin natur bland de mest miljöskadliga industrierna i världen och det bidrar till globala föroreningar och klimatförändringar på ett astronomiskt sätt. Om fast fashion var ett land skulle dess koldioxidutsläpp rankas nästan lika högt som hela den europeiska kontinenten. Utsläppen härrör inte bara från själva tillverkningsprocessen utan också från transporten av kläder runt om i världen, såväl som kassering av dem.

5. 60 % av kläderna är gjorda av plastbaserade material

Förutom att CO2-utsläppen är en av de största föroreningskällorna från snabbmodeindustrin, är plagg också en enorm källa till mikroplast. En stor del av de kläder som tillverkas idag använder hållbara och billiga material som nylon eller polyester. Det uppskattas att cirka 60 % av snabbmodeartiklarna tillverkas med plastbaserade (som är gjorda av fossila bränslen) tyger. Under hela sin livscykel bidrar dessa tyger avsevärt till den världsomspännande plastföroreningskrisen. Vid varje tvätt och torkning, särskilt den senare, fälls mikrofilament som rör sig genom våra avloppssystem och hamnar i vattendrag. Forskare uppskattar att en halv miljon ton av dessa föroreningar når havet varje år.

6. Modeindustrin förbrukar cirka 93 miljarder kubikmeter vatten varje år

För att enbart producera ett typiskt par jeans krävs det cirka 7,6 kubikmeter vatten. När man sätter ihop alla jeans och kläder som produceras varje år förbrukar sektorn monstruösa mängder vatten. Det är dock inte den enda frågan som rör miljöpartister. Mycket av vattnet som används är förorenat av giftiga kemikalier. Enligt FN:s miljöprogram (UNEP) kommer 20 % av det globala avloppsvattnet enbart från textilfärgning.

7. Vi kasserar 92 miljoner ton textilavfall som industrin genererar årligen

Från kläder som inte passar längre, föremål som har gått ur modet, eller till och med kläder som aldrig har använts, slänger konsumenterna enorma mängder modeartiklar varje år. Bara i Amerika slänger en genomsnittlig person cirka 37 kg kläder årligen. Det leder till att häpnadsväckande 85 % av den textil som produceras i landet hamnar på deponier eller förbränns.

8. 80 % av kläderna är gjorda av unga kvinnor mellan 18 och 24 år

Förutom miljöpåverkan har fast fashion också enorma sociala återverkningar. Låga prislappar är ofta en signal om att något är fel bakom kulisserna. Alltför ofta förknippas branschen med frågor som barnarbete, exploatering av arbetare samt kränkningar av grundläggande arbetstagares rättigheter, såsom bristen på säkerhetsregler, låga löner och alltför långa arbetstider. Snabbmodemärken prioriterar massproduktion och vinst framför mänsklig välfärd. Vissa går så långt som att beskriva snabbmodebranschen som en "modern form av slaveri". En rapport från det amerikanska arbetsdepartementet från 2018 fann bevis på tvångs- och barnarbete i modeindustrin i Argentina, Bangladesh, Brasilien, Kina, Indien, Indonesien, Filippinerna, Turkiet och Vietnam.

9. 59 % av alla hållbarhetspåståenden från europeiska modemärken är felaktiga och vilseledande

Ofta är miljöpåståenden från snabbmodeföretag inget annat än en marknadsföringsstrategi, som en undersökning från 2021 av Changing Market Foundation fann. Att ha en hållbar klädlinje betyder inte automatiskt att varumärket är miljövänligt. Greenwashing uppstår när företag lägger mycket mer tid och resurser på att marknadsföra sina hållbarhetsplaner än att faktiskt genomföra dem. Modejättar främjar vilseledande information för att få konsumenter att tro att de är etiska eller verkar värdesätta transparens genom att dela information om deras utsläpp bara för att glömma att sätta tydliga mål för att minska dem.

10. Europeiska unionen ska ta itu med snabbmodeindustrin

I april 2022 tillkännagav Europeiska kommissionen planer på att sätta stopp för det snabba modet till 2030 genom att införa en obligatorisk minimianvändning av återvunna fibrer och förbjuda företag att skicka osålda kläder och textilprodukter till deponier. Enligt den nya utvidgningen av EU:s befintliga regler för ekodesign, som fastställer energieffektivitetsstandarder för konsumentvaror som brödrostar och tvättmaskiner, kommer företag som verkar i blocket att krävas att inkludera en viss mängd återvunnet innehåll i sina varor, eller begränsa användningen av material som gör dem svåra att återvinna

Project Runway

12 Sep 2022

En form av "dokusåpa" som var kul att följa, det är Project Runway. Det har hittills sänts hela 19 säsonger av denna men det kanske kan komma en tjugonde säsong. I denna serie så fick man i varje säsong följa ett gäng med designers och klädskapare. De tävlade om att vinna en massa pengar för att kunna starta en egen klädkollektion. 

Viktigt med bra hudvård

29 Jan 2021

Hudvård, kroppsvår och ansiktsvård, det är viktigt för både män och kvinnor. Att ha olika hudvårdsrutiner gör att huden mår bra och du med för den delen. Det gäller bara att satsa på bra produkter. Läs mer här om en bra produktserie. Rutinerna för alla delar av kroppen bör bestå av rengöring, återfuktning och skydd. Det är ju så att tvätta ansikte morgon och kväll bör vara en daglig rutin. Även kroppen minst ett par dagar i veckan. Ibland kan det vara bra att använda en scub, för att få bort döda hudceller med mera. Sen återfuktning, det är särskilt viktigt under vintern. Skydd är ofta solskyddskräm med mera.

Skapa bra rutiner

Det är alltid bra att ha samma rutin, så att du gör det utan att tänka på det så att säga. Så fort du fått in alla steg, så går det fort. Att tvätta dig varje morgon, smörja in dig och så, det är inte fel. Samma sak sedan på kvällen. Se till att välja produkter anpassade för din hudtyp. Har du torr hy är det bra att återfukta ännu mer än om har fet hy. 

En annan sak du kan göra är att ibland använda ansiktsmask.

Sköt om håret med

Även ditt hår bör du ta väl hand om. Det genom att använda rätt schampo och balsam. Sedan mår även ditt hår bra av att ibland få en hårinpackning av något slag. Även här är det bra att välja produkter efter hårtyp.

Träna hund med klövjeväska

28 Nov 2020

Ett sätt att träna hunden är att låta den bära en klövjeväska. På husdjursrevyn.se kan du jämföra olika alternativ. 

En klövjeväska belastar hundens leder, senor och muskulatur så hunden som ska bära den, måste vara mer eller mindre färdigväxt. Du ska inte använda en sån på valpar. 

Träning

Att träna inför klövjeturen är mycket enkelt, förutsatt att du brukar promenera med dina hundar. När du har införskaffat en väska av bra modell testar du väskan under lugna former och tar en promenad.  Är hunden fullvuxen kan du redan vid andra turen börja belasta den med vikt. Sedan kan man öka på vikt allt eftersom. 

Tänk på att en hund ska aldrig gå lös med en klövjeväska, för smiter den så finns risk att den fastnar med väskan. 

Klövjeväskan

Det finns flera olika modeller på marknaden varav de flesta är av bra kvalitet. Det som kan skilja de olika sorterna åt är material och lite i konstruktion. En klövjeväska har två väskor som är förenad med varandra med ett tygstycke som går över hundens rygg.

Hunden ska bära med frambenen och manken och inte med ryggen, därför är det viktigt att väskan inte går långt bakom manken och att den är djupare i framkant.

För att veta vilken storlek du ska ha på klövjeväskan mät med ett måttband från armbågen över skuldran till andra armbågen på hunden. Vik sedan ut väskan och mät den på ryggsidan från den djupaste punkten längst fram ena sidan till tillsvarande på andra sidan. 

Tio anledningar att äta mer blåbär

16 Nov 2020

Blåbär är inte bara gott, det är riktigt nyttigt med. Det är bra att äta mycket blåbär. De går att äta som de är, eller satsa på blåbärspulver, som är ett kosttillskott. På skonhetsguiden.se kan du jämföra olika alternativ. Inom folkmedicinen så har blåbär alltid varit poppis. Idag finns det flera kosttillskott som innehåller blåbär. Det går att blåbärspulver i sin smoothie, fil eller gröt.

Blåbär är bra för nervceller både i hjärnan och i ögat samt att de innehåller några av våra mest kraftfulla antioxidanter.

Därför ska du äta mer blåbär

Det finns säkert fler än 10 anledningar att äta blåbär, men här får du bara tio. 

  • Näringsrik och effektiv hälsoboost
  • Kalorisnålt
  • Kan motverka olika cancertyper
  • Hämmar hjärt- och kärlsjukdom
  • Främjar syn och ögonhälsa
  • Effektivt mot diarré, magsjuka och matsmältningsproblem
  • Blodsockerstabiliserande
  • Kan förbättra minnet och skjuta upp demenssjukdomar
  • Förbättrar koordination och balans
  • Gott!

Blåbär är som sagt näringsrikt och ger dig en hel del av det du behöver. Blåbär innehåller bland annat magnesium, mangan, kalcium, kalium, järn och B-vitamin samt en massa C-vitaminer!

Bären är kalorsnåla med, då det på 100 gram bara ger 53 kalorier. Sedan är det så att detta bär kan motverka cancer, då de skyddar cellerna mot farliga syreradikaler. 

Blåbäret har  antiinflammatorisk effekt och motverkar därför uppkomsten av hjärt- och kärlsjukdomar. Det har även högt innehåll av antocyaniner som är bra mot ögonbesvär.

Blåbär sägs även vara bra för magen på flera sätt så väl som att det kan förbättra minnet. 

Sen så sägs det också att detta blåa bär ger bättre koordination och balans sägs det. Men då ska man äta lite drygt en deciliter blåbär varje dag.

Sen, som sagt, blåbär är gott! Naturella, i bakverk, med mjölk eller hur du vill. 

Få vitare tänder

12 Nov 2020

När man blir äldre, så blir ju tänderna allt mindre vita. Det är en naturlig process som sker, tack vare det man äter och dricker samt åldern i sig. Men det går att göra något åt det, om man vill. Det finns ju idag en mängd produkter för att bleka sina tänder hemma. På bästa-tandblekningen.se går det jämföra flera sådana produkter. Sedan kan man även vända sig till sin tandläkare, som även de kan erbjuda tandblekning.

Viktigt att tänderna är hela

Det man ska tänka på före man bleker sina tänder är att man kollat upp dem så att man inte har hål. Det kan påverka resultatet. Så det kan vara bra att ta ett besök till tandläkare före du bleer tänderna hemma. Om du har hål, laga då dem före. Du kan även prata med tandläkaren om vilken metod som är bra för blekning av tänder. 

Vad missfärgar tänderna?

Man föds oftast med elfenbensfärgade tänder, men det finns olika naturligt förekommande nyanser, allt från gult till grått. Färgen bestäms av ens DNA. Att få gula tänder kan bero på att man har en dålig tandhygien, så borsta tänderna minst två gånger per dag. Med åldern kan det även bli gula tänder eftersom det är större risk för emaljskador när man blir äldre. Du kan förhindra emaljskador genom att dricka sura drycker genom ett sugrör, dra ner på sura livsmedel och borsta, använda tandtråd och munskölj varje dag.

Viss mat och dryck påverkar tänderna och en del av maten kan ge missfärgningar. Kaffe, vin, te och bär innehåller särskilt mycket tannin, kromogen och syra - ämnen som klamrar sig fast på emaljen och orsakar missfärgning. 

Ävne tobak påverkar tändernas färg, då de inehåller nikotin och tjära som fastnar på tandemaljen och orsakar missfärgning. 

Snygga naglar med extra allt

2 Jan 2020

 

Naglarna i år, följer modetrenderna just nu. Även om bilden kanske inte har så mycket färg, ska du tänka färgrikt i vår, då det kommer till naglar. Gärna gult, rosa, eller lila. Dessutom ska de gärna har något litet extra, en sten till exempel. Du kan ha en nagel i en annan färg, den avvikande nageln kan vara glittrig eller i en annan färg eller ha mönster. Det kan till och med låta flera naglar ha avvikande mönster på en hand som har en annan struktur, och sedan har du resten av naglarna i en enhetlig nyans. De naglar som har ett avvikande mönster, kan du måla prickar på och sedan avsluta med ett genomskinligt överlack. En trend är pastellfärger, och tänk då gärna baby-rosa, citrongult, nougat, lavendellila, pistage-grönt, baby-ljusblå eller grapefrukt-rött. Härligt!

Roliga och trendiga saker på nätet

9 Oct 2019

Köpcenter i all ära, men att shoppa online, det slår det mesta tycker jag. Det eftersom att man då får ett så mycket bättre och större utbud. I alla fall om man bor i en liten stad där det inte finns så många butiker att välja på. På nätet finns det ju en mängd olika butiker som passar de allra flesta om man så säger. En av dem finns på www.prylstaden.se. Just denna webbutik är riktigt kul att surfa in på, eftersom att de har en massa prylar att välja på. Det finns allt från usb microskop till övervakningskameror, spionprylar och saker för hem och fritid. 

Shoppa online ger många valmöjligheter

Att shoppa online är bra för det ger en så många valmöjligheter. Det går ju att handla på butiker som inte ens finns i Sverige som ett exempel. Sedan går det ju numera att handla i stort sett vad som helst. Det går att handla livsmedel, kläder, teknik, och en massa mer. Ja utbudet på nätet är stort och det blir ju bara mer och mer av detta. Sedan är det ju en annan fördel med att handla på nätet. Det är att man kan hitta det man vill ha eller behöver till billigare pris. Dels för att man kan jämföra olika butiker dels för att butikerna i sig ofta har lägre oris. Det eftersom de slipper hyra lokal och annat. Så, att handla online, det lönar sig.

Handgjorda smycken – en trend för framtiden

2 Aug 2019

Jag har alltid tyckt mig kunna se mönster och trender innan de slår igenom. Något som naturligtvis är väldigt bra då man sysslar med mode och – som jag – har förhoppningar att börja jobba inom branschen på något sätt. Det jag alltid försöker eftersträva är att vara unik och att vara mig själv. På så sätt så följer jag inga trender slaviskt; jag snappar upp det jag tycker är snyggt och så blandar jag det med något annat.

Jag skulle aldrig exempelvis klä mig som en punkare bara för att den stilen plötsligt blir het. Däremot så skulle jag ta det från den stilen som jag tycker är snyggt; Pins, Dr Martens skor, en cool hatt eller exempelvis en vit skjorta med smala hängslen (tänk Patti Smith på omslaget till Horses ungefär). Just mixen mellan stilar, att kunna röra sig som en kameleont och våga blanda – det tror jag är hemligheten till att hitta sin alldeles unika stil.

Många av mina kompisar brukar komma till mig och be om råd (som om de egentligen behöver det; de är sjukt snygga allihopa...) och det tar jag som en komplimang. Jag brukar ibland få frågan om vad som blir nästa heta trend och i många fall så har jag faktiskt satt fingret på exakt rätt ställe på modekartan. Jag förutspådde exempelvis att den sportiga looken skulle komma stort (men jag anade inte att alla skulle gå omkring i träningsbyxor – överallt!), jag tipsade om att den mer naturliga looken skulle gälla ifjol och jag var ganska så rätt ute med denim för några år sedan (jag tyckte att de i bandet Turbonegro var så sjuuukt heta).

Kort och gott: jag har viss känsla för stil och viss fallenhet för att lägga mig steget före rent modemässigt. Vad kommer då att gälla framöver? Ja, det jag tror kommer att fortsätta är den marina looken och jag tror att assecoarerna blir livsviktiga i detta. En röd scarf runt halsen som matchar mot en tvärrandig klänning i blått och vitt. En snygg väska. Ett hårspänne i tyg.

Och – framförallt: smycken tror jag kommer att komma tillbaka med full kraft. I synnerhet så tror jag att mer personliga och unika smycken kommer att vara på tapeten. Handgjorda som håller och som kommer i en lite mer limiterad upplaga. På den här sidan finns det några tips och några fler idéer om just handgjorda smycken. Jag kommer att sikta på att köpa mig ett snyggt armband och ett par örhängen lagom till sommaren. Kanske ett halsband också, men där har jag redan ganska många (men man kan aldrig få för många, riiight?).

Vi får se, men om du ska köpa något och vara före alla andra gällande sommarens mode så skulle jag tipsa om unika smycken. Försök att välja något smycke som säger vem du verkligen är. Du kommer att vara sååå rätt, det lovar jag.

Håll liv i din träning

8 Mar 2019

Att orka hålla igång sin träning, det är inte alltid det lättaste. Men det går! Det är inte fel att få motivation via bloggar till exempel. Så som Fitline Bloggen - för att du ska hålla dig uppdaterad. Sen finns det även flera andra bra tips för att hålla liv i sin träning. 

Det finns säkert många av som tagit tag i träningen, gjort upp program och sen efter ett par veckor tröttnar du. Här kommer ett par tips hur du orkar fortsätta!

Tips för att hålla fast vid sin träning

Starta försiktigt om det var ett tag sedan du tränade. Bygg långsamt upp det igen. Sedan är det bra att även sätta upp mål med din träning. Så att du har något att kämpa mot så att säga. Målet ska vara realistiskt och motiverande.

Det kan även vara bra att föra en träningsdagbok, så att du håller koll på dina framsteg. Testa även att träna tillsammans med en vän, det är enklare att komma iväg om ni är två som pushar varandra. Eller varför inte anlita en PT?

Det är även  bra att ge sig själv små belöningar på vägen mot sitt mål. Planering är även det viktigt.

Den bästa träningen är den som blir av! Försök hitta träningsformer som du tycker är roliga. Det finns ju en hel del att välja på. 

Glöm inte att ta hand om dig själv med. Är du skadad eller sjuk, se till att vila upp dig!

 

 

Hårband

2 Mar 2019

Jag har fått dille på hårband och använder dem i stort sett varje dag just nu. Man kan göra så mycket roligt med snygga hårband och de lyfter verkligen vilken look som helst! I butikerna kryllar det dessutom av snygga hårband nu, så de är inte svåra att få tag på. Mitt hetaste tips just nu!

En trend att dejta online?

15 Feb 2019

De allra flesta jag har pratat med, bland mina vänner, de har någon gång testat på detta med att dejta på nätet. Det verkar vara en trend som kom för ett tag sedan och som stannat. Det är ju klart, det är ju ett jättebra sätt att träffa nya människor på. Oftast så samlas det ju en masa olika personligheter på singelsajter. Personer man kanske annars aldrig hade stött på eller mött i verkliga livet. Det finns idag många sajter att välja på om man vill börja dejta online. Men vilka är nätets bästa dejtingsidor? En fördel är att välja en dejtingsida med många medlemmar samt att den är 100 % säker.

Välj den singelsajt som passar dig

Det finns singelsajter som har olika fokus eller nischat in sig på vissa saker. En del fokuserar på ålder, andra på intressen. Vad som passar dig, det vet du allra bäst. Men är det så att du funderar på att testa på trenden med att dejta på nätet, välj en sida som har gratis registrering. Det så att du kan testa på det, utan att betala, för att känna efter om det är något som passar dig. Sedan efter det går det att på flera av sajterna att uppgradera sitt medlemsskap om man vill. Sen finns det de som är gratis rakt igenom. Det är bara att välja fritt mellan de som finns helt enkelt, eller kanske skapa profil på flera av dem?

Modevisningar och trender för i år

2 Feb 2019

Jag har försökt kolla in årets trender, och kommit fram till att ja verkligen gillar det som är inne just nu. Helt klart är svart ute. Allt burrigt, som grått, svart, och mörka färger är helt enkelt inte inne längre. Inte ens den lilla svarta. Åtminstone i vår. Vitt däremot är inne. Det är fräscht, romantiskt och trendigt. Volanger är inne. Man ser dem överallt nu på blusar, klänningar, till och med på byxorna i bensluten. De är längs med kjolarna, inte bara nertill. Många toppar har volang, i stället för ärmar. En annan sak som är inne är siden, och vi ser klänningar som påminer om nattlinnen, tunna, slinkiga klänningar med en liten spets. Helst ska man också ana det som är innanför, som en transparant kjol. Och det mycket annat, som plisserat är inne.

Pastellfärger dominerar

Pastell är inne, och då gult, tänk mer solgult, än påskgult, så förstår du vilken färg jag menar. Den blir fin när man väl fått lite färg i ansiktet. Vårens it är tydligen en vit klänning. Det finns olika former och "modeshanger", det är allt från vita spetsklänningar till strävare vitt, som är helt raka från topp till tå. Ser ut som en oval klänning som hänger rakt och utan ärmar. Modet innebär också mycket mer mönster, än förut. Antingen blommigt, randigt eller med hål, lite var som helst. En annan pastell förutom gult är aprikos, som visar sig på chiffongklänningar. Det är mycket puffärmar och kjolar som ungefär på 80-talet. Tänk maräng, så vet du! Underbart! Vi ses väl på runway nästa år?!

← Äldre inlägg