Träna hund med klövjeväska

Ett sätt att träna hunden är att låta den bära en klövjeväska. På husdjursrevyn.se kan du jämföra olika alternativ. 

En klövjeväska belastar hundens leder, senor och muskulatur så hunden som ska bära den, måste vara mer eller mindre färdigväxt. Du ska inte använda en sån på valpar. 

Träning

Att träna inför klövjeturen är mycket enkelt, förutsatt att du brukar promenera med dina hundar. När du har införskaffat en väska av bra modell testar du väskan under lugna former och tar en promenad.  Är hunden fullvuxen kan du redan vid andra turen börja belasta den med vikt. Sedan kan man öka på vikt allt eftersom. 

Tänk på att en hund ska aldrig gå lös med en klövjeväska, för smiter den så finns risk att den fastnar med väskan. 

Klövjeväskan

Det finns flera olika modeller på marknaden varav de flesta är av bra kvalitet. Det som kan skilja de olika sorterna åt är material och lite i konstruktion. En klövjeväska har två väskor som är förenad med varandra med ett tygstycke som går över hundens rygg.

Hunden ska bära med frambenen och manken och inte med ryggen, därför är det viktigt att väskan inte går långt bakom manken och att den är djupare i framkant.

För att veta vilken storlek du ska ha på klövjeväskan mät med ett måttband från armbågen över skuldran till andra armbågen på hunden. Vik sedan ut väskan och mät den på ryggsidan från den djupaste punkten längst fram ena sidan till tillsvarande på andra sidan. 

28 Nov 2020