Viktigt med bra hudvård

Hudvård, kroppsvår och ansiktsvård, det är viktigt för både män och kvinnor. Att ha olika hudvårdsrutiner gör att huden mår bra och du med för den delen. Det gäller bara att satsa på bra produkter. Läs mer här om en bra produktserie. Rutinerna för alla delar av kroppen bör bestå av rengöring, återfuktning och skydd. Det är ju så att tvätta ansikte morgon och kväll bör vara en daglig rutin. Även kroppen minst ett par dagar i veckan. Ibland kan det vara bra att använda en scub, för att få bort döda hudceller med mera. Sen återfuktning, det är särskilt viktigt under vintern. Skydd är ofta solskyddskräm med mera.

Skapa bra rutiner

Det är alltid bra att ha samma rutin, så att du gör det utan att tänka på det så att säga. Så fort du fått in alla steg, så går det fort. Att tvätta dig varje morgon, smörja in dig och så, det är inte fel. Samma sak sedan på kvällen. Se till att välja produkter anpassade för din hudtyp. Har du torr hy är det bra att återfukta ännu mer än om har fet hy. 

En annan sak du kan göra är att ibland använda ansiktsmask.

Sköt om håret med

Även ditt hår bör du ta väl hand om. Det genom att använda rätt schampo och balsam. Sedan mår även ditt hår bra av att ibland få en hårinpackning av något slag. Även här är det bra att välja produkter efter hårtyp.

29 Jan 2021