Snabba sminktips

När det kommer till sminkning så finns det nog hur många tips på nätet som helst. Men det blir aldrig för många bra tips tycker jag. Så därför ska även jag tipsa om ett par saker. Tänkte dela med mig av sätt för att se piggare ut och få sminket att hålla hela dagen. 

Ett första bra tips är att applicera concealer under och över ögonbrynen eftersom att det gör undersidan ljusare samt att det framhäver ögonbrynet och gör att du ser piggare ut. Samma sak kan man göra med läpparna, sätt concealer precis runt området kring läpparna och du framhäver leende och formen på läpparna.

Andra bra tips

Ett bra tips till är att fokusera på ögonbrynen då de ramar in ansiktet. Fyll i dem med en snedskuren pensel och skugga så blir det ett naturligare resultat. Om du behöver dölja mörka ringar, så se på området som en triangel. Det ger bättre och mjukare former. Använd en primer innan foundation på din hud, så får du intrycket av att ha en felfri hy. 

När du applicerar din foundation, så använd dig av en borste och inte händerna eller en svamp. En borste ger ett mer jämnt resultat samt att det går åt mindre foundation.  Du som vill framhäva ögonfransar, använd en ögonfransböjare som du värmer upp innan med en hårfön. Sedan ta ett lager mascara, applicera försiktigt löst puder på fransarna med en stor borste och avsluta med att ta på ännu ett lager mascara. Då får du ett fylligare utseende.

 

30 Aug 2018